Tälle sivulle olen koonnut muutamia, enimmäkseen vanhoja tekstejä: muutamia novelleja, yhden matkakertomuksen ja pienen runosikermän. Näistä viimeinen kehittyy ja laajenee pikku hiljaa, aina inspiraation iskiessä.

 

Me olemme oikeassa

Alunperin Finncon 2013 -ohjelmalehtisessä julkaistu novelli.

 

Neljäs maali

Alunperin Raha-automaattiyhdistyksen Raymond-lehdessä joulukuussa 2012 julkaistu novelli.

 

Jättiläinen

Lyhyehkö tieteisnovelli vuodelta 1994, joka esittää varsin karkeassa muodossa muutamia ajatuksia, joita olen pohtinut sittemmin, jotka ovat jossakin muodossa ujuttautuneet romaaneihini... ja tulevat aivan varmasti ujuttautumaan jatkossakin. Tai astumaan romaanieni porstuaan ovia auki paukutellen.

 

Lohikäärme

Alunperin Kalaksikukko-nettilehdessä vuonna 2004 julkaistu raapale eli sadan sanan pituinen novelli. Vilkaistessani tekstiä vuosien tauon jälkeen huomasin siinä pari pikku kömpelyyttä, joten pitääkseni tekstin sallittujen tasan sadan sanan mittaisena jouduin muuttamaan paria muutakin kohtaa. Luultavasti ainoa kirjoittamani (jotakuinkin) puhdas fantasiatarina.

 

Kummitädin jäljillä Kiinassa

Matkakertomus Kiinan Hunanista vuodelta 1991.

 

Pieni kotiseutusarja

Pikku hiljaa laajeneva syklinen runosikermä paikoista, muistoista, kodeista ja kaduista. En ole koskaan juurikaan kirjoittanut runoja, laulutekstejä vain, mutta jokin innoitti ja on innoittanut väkertämään tätä sarjaa suunnilleen runo per vuosi -tahdilla.

 

Herjojen vaihto

Aakkosittain järjestetty kokoelma bassibazukki-henkisiä herjahuutoja.

 

Yrttimaa.net-sivuston aikaisemmassa inkarnaatiossa tällä sivulla oli myös kaksi vanhaa opinnäytetyötäni filosofiaan (Kulttuuri, lika ja magia, joka käsitteli Mary Douglasia) ja kulttuuriantropologiaan (Navajokansan saunoista). Arvelin, ettei niitä kukaan kaipaa, joten jätin laittamatta.