Huomaa: Joillakin Firefoxin ja Google Chromen versioilla kaikki tämän sivun mp3-soittimet käynnistyvät yhtä aikaa ja tuloksena on kakofonisehko äänimaisema. Rullaa sivua alaspäin ja vaienna ylimääräiset soittimet.

Teatterimusiikkia

Woyzeck-tehdas (1996)

Sekaannuin teatterimusiikkiin Lobotomiateatteri-ryhmän syksyllä 1996 esitetyn näytelmän Woyzeck-tehdas myötä. Paljon kehuja saanut teos perustui kahdeksan näyttelijän improvisoinnille käsikirjoituksen puitteissa: kyseessä oli eräänlainen modernisointi Büchnerin näytelmäklassikosta. Minun roolini oli toimia eräänlaisena deejiinä. Soitin mikserin ja kahden cd-soittimen kautta (yksinkertaisen SoundBlaster-äänikortin sisäisellä syntetisoijalla) rakentamiani äänimaisemia, tukien ja kommentoiden näyttelijöiden osuuksia. Tämä on toistakymmenminuuttinen kooste usein lähes kolmituntiseksi venähtäneen näytelmän äänimaisemista.

Tämän lisäksi olen tehnyt musiikkia mm. Viljami Puustisen ohjaamaan ja käsikirjoittamaan Matleena Kuusniemen monologinäytelmään Provokaattori (1997) ja, yhdessä lyömäsoittaja Aleksi Oksasen kanssa, Espoon kesäteatterin tulkintaan Yukio Mishiman klassikkonäytelmästä Markiisitar de Sade.

 

Käsitemusiikkia ja äänimaisemia

Sanaleikki (1998)

Tämä pikku verbaalikopulaatio on tehty kokonaan manipuloituja ihmisääniä käyttäen.

Olen viehtynyt aleatoristen ainesten käyttämiseen. Toinen minua viehättävä ambientin musiikin tyyli on improvisoida kitaralla tai bassolla pitkää digitaaliviivettä vastaan. Tuloksena voi olla vaikkapa jotakin sellaista kuin nämä kaksi kappaletta:

Kellot (1994)

Lyhyttavara (2001)

 

Soundtrack romaanille

Laadin vuonna 2006 ilmestyneelle Alshain-romaanilleni seitsemän kappaleen mittaisen soundtrack-albumin:

1. Maastamuuttaja I

 

2. Maastamuuttaja II

 

3. Häkkilintu

 

4. Tuhkaa

 

5. Totuus

 

6. Meren ääni

 

7. Ad astra

Kaikki sävellykset ja sovitukset, ohjelmointi ja instrumentit, äänitys ja tuotanto: J. Pekka Mäkelä. Copyright © 1994–2006 J. Pekka Mäkelä. Kaikki oikeudet pidätetään.